Äitiysliikunta-Akatemian kouluttaja opastaa asiakkaalle lantionpohjalihasten aktivointia.

4WOMEN

TIETOA JA TUKEA NAISTEN TERVEYTEEN

4WOMEN -sivusto tarjoaa sinulle ajankohtaista tietoa naisten terveydestä, hyvinvoinnista ja liikunnasta.

Missiomme on tukea naisterveyttä nuoruusiästä vaihdevuosiin saakka.

NAISTEN TERVEYS

MIHIN ASIOIHIN KANNATTAA PANOSTAA?

Kuvassa äitiysfysioterapeutti ja äitiysliikuntavalmentaja Sofia Lahtinen
LANTIONPOHJAAN ERIKOISTUNEEN

FYSIOTERAPEUTIN VINKIT

Pidätyskyvyn ylläpitämiseksi ja parantamiseksi on tärkeää tehdä säännöllisesti lantionpohjan lihasharjoituksia. Aloita löytämällä oikeat lihakset ja supista niitä 5–10 sekunnin ajan, rentoutuen saman ajan. Vältä turhaa ponnistelua esimerkiksi wc-käyntien aikana ja pyri pitämään lantionpohjan lihakset rentoina arjen toiminnoissa.

Harjoittele myös oikeaa kehon asentoa ja syvähengitystä, jotta vatsan ja lantionpohjan paine pysyy hallinnassa.

Vahvistamisen lisäksi opettele rentouttamaan lantionpohjan lihakset, mikä voi auttaa ehkäisemään kipuja yhdynnän aikana ja parantamaan seksuaalista nautintoa.

Keskivartalon vahvistamisessa on hyvä sisällyttää harjoitusohjelmaan monipuolisia keskivartalon lihaksia vahvistavia liikkeitä, kuten lantionnostoja, lankkuja ja syvien vatsalihasten aktivointia. Kiinnitä huomiota hyvään ryhtiin ja kehonhallintaan päivittäisissä toiminnoissa, sillä nämä tukevat keskivartalon lihaksia. Muista myös kehonhuolto ja liikkuvuusharjoitukset, jotka pitävät keskivartalon lihakset joustavina ja elastisina.

SOFIA LAHTINEN
Lantionpohja- ja äitiysfysioterapeutti sekä seksuaalineuvoja

TERVEYTTÄ JA ELINVOIMAA LÄPI NAISEUDEN ELINKAAREN

4WOMEN AWARE

4WOMEN AWARE - ohjelmat ovat suunniteltu naisten elämänkaaren eri vaiheisiin tukemaan terveyttä, sekä lisäämään hyvää oloa, energiaa ja itsevarmuutta. Löydät paljon erilaisia ohjelmia joiden avulla edistät hyvinvointia, jaksamista, tasapainotat hormonitoimintaa ja edistät naisen tärkeimmän lihasryhmän - lantionpohjan hyvinvointia.

Lantionpohjan fysioterapeutti ohjaa asiakkaalle spot on -lantionpohjalihasten tunnistamisharjoitusta online.

SPOT ON

TUNNISTA JA LÖYDÄ TÄRKEIN LIHASRYHMÄSI
Fysioterapeutti opastaa asiakkaalle power up-lantionpohjan voimaharjoituksia. Asiakas on kylkinojassa ja jalat auki asennossa. Fysioterapeutti tukee asiakasta takaa.

POWER UP

KOHTI VAHVAA LANTIONPOHJAA JA COREA
Fysioterapeutti opastaa asiakkaalle lantionpohjan online-rentoutusharjoituksia.

RELAX & ENJOY

VAPAUTA SELÄN KIREYDET JA RENTOUTA LANTIONPOHJASI

TILAA UUTISKIRJEEMME

LIITY JOUKKOOMME

Tilaa tietoutta naisten terveydestä elämän eri vaiheissa. Jaamme oivaltavia artikkeleita, käytännön vinkkejä ja ainutlaatuisia tarjouksia juuri sinulle. Liity naisten terveyttä edistävään joukkoomme!

NAISTEN TERVEYS

AMMATTILAISBLOGIT

Tutustu alla oleviin asiantuntija-artikkeleihin, jotka terveysalan ammattilaiset ovat kirjoittaneet naisten terveyteen liittyvistä aiheista, erityisesti lantionpohjan hyvinvoinnista. Näistä blogeista saat arvokasta tietoa ja käytännön vinkkejä, jotka auttavat sinua ylläpitämään ja parantamaan hyvinvointiasi.