Äitiysliikuntavalmentaja ohjaa raskaana olevaa naista harjoittelemaan.

kuka voi mennä äitiysliikuntavalmentajalle

Mitä on äitiysliikuntavalmennus?

Welcome to Palo Alto

Add more info or delete this text

MITÄ ON ÄITIYSLIIKUNTAVALMENNUS?

Äitiysliikuntavalmennus on odotusajalle tai synnytyksen jälkeiseen aikaan suunniteltua ohjattua liikuntavalmennusta ja neuvontaa, joka tukee äidin fyysistä ja mentaalista hyvinvointia. 

Valmennus edistää jaksamista raskauden aikana, auttaa valmistautumaan synnytykseen, sekä palautumaan raskaudesta ja synnytyksestä. Äitiysliikuntavalmennus painottaa erityisesti keskivartalon ja lantionpohjan toimintaa. Valmennuksen avulla opit aktivoimaan lantionpohjaa, keskivartalon syvää tukea, sekä liikkumaan tehokkaasti ja turvallisesti läpi raskauden, sekä synnytyksen jälkeen.

Kuvassa synnyttänyt nainen tekemässä vatsalihasten erkaumaa kuntouttavia harjoitteita kuntosalilla äitiysliikuntavalmentajan kanssa

Äitiysliikuntavalmennuksen keskiössä on harjoitusohjelmat raskauden jokaiselle kolmannekselle tai yksilöllisen tilanteen huomioiva liikuntasuunnitelma synnytyksen jälkeen. 

Valmennus voi sisältää lihaskuntoharjoittelua, liikkuvuusharjoittelua, synnytykseen valmistautumista, keskivartalon ja lantionpohjan lihasten harjoittelua, vaunutreeniä tai muiden äidin ja vauvan yhteisten liikuntahetkien suunnittelua. Valmennus huomioi jokaisen äidin yksilölliset tarpeet ja synnytystavan vaikutukset kehoon.

Äitiysliikuntavalmennus on kokonaisvaltainen tapa tukea odotusaikaa ja synnytyksestä palautumista edistämällä äidin hyvinvointia.

Kuka voi tulla vastaanotolle?

Äitiysliikuntavalmentajan vastaanotolle ovat tervetulleita kaikki raskaana olevat, synnyttäneet äidit ja kaikki, jotka haluavat tukea ja valmennusta erityisesti lantionpohjaan ja keskivartalon  tukeen perehtyneeltä ammattilaiselta. 

Äitiysliikuntavalmentajan valmennuksessa saat yksilöllistä, ammatillista tukea ja ohjausta liikunnan avulla, jotta voit hyvin läpi raskauden, palaudut turvallisesti synnytyksestä ja edistät kokonaisvaltaista hyvinvointiasi. 

Äitiysfysioterapeutti ohjaa harjoitusta naiselle pystyasennossa.
ÄITIYSLIIKUNNAN AMMATTILAINEN

MIKÄ ON ÄITIYSLIIKUNTAVALMENTAJA?

Äitiysliikuntavalmentaja on liikunta- ja terveysalan ammattilainen, jolla on osaaminen ja tietotaito valmentaa raskaana olevia ja synnyttäneitä, sekä kaiken ikäisiä naisia kohti parempaa terveyttä ja hyvinvointia. Äitiysliikuntavalmentaja omaa erityisesti osaamista lantionpohjan hyvinvoinnista, keskivartalon syvän tuen harjoittelusta, sekä vatsalihasten erkauman liikuntakuntoutuksesta.

Äitiysliikuntavalmentaja on hyvinvoinnin ammattilainen, joka osaa tukea raskaana olevaa ja tuoretta äitiä liikuntaan, ravintoon ja palautumiseen liittyvissä asioissa. Äitiysliikuntavalmentajalla on koulutuksen myötä osaamista myös mielen valmennuksesta, jolloin hän pystyy paremmin huomioimaan tilanteen kokonaisuutena.⁠

⁠Äitiysliikuntavalmentaja erottuu edukseen valmentajakentällä, sillä erikoistuminen tiettyyn osa-alueeseen on todella tärkeää ja erikoisosaamista tarvitaan! Äitiysliikuntavalmentaja toimii yhtenä osana moniammatillista tiimiä, johon voi kuulua lääkäreitä, terveydenhoitajia, fysioterapeutteja, sekä psyykkisen valmennuksen ammattilaisia.

Äitiysliikuntavalmentaja on valmentaja ja rinnallakulkija odotusaikaan.

Raskaus ja synnytys ovat isoja tapahtumia naisen elämässä. Raskausaika on usein mullistavaa, ihanaa jännittävää aikaa, mutta myös hämmentävää. Raskaus tuo mukanaan muutoksia kehossa ja mielessä. Monella on epävarmuus siitä, mitä uskaltaa tehdä, minkälaista liikuntaa voi harrastaa ja miten helpottaa mahdollisia raskausajan vaivoja.

Raskaus -ja synnytyksen jälkeinen aika on äitiysliikuntavalmentajien ydinosaamista.

Synnytys tapahtumana on ainutlaatuinen kokemus, josta palautuminen tarvitsee aikaa ja kunnioitusta. Usein synnytyksestä palautumiseen liittyvät kysymykset, kuten vatsalihasten erkauma, mahdolliset lantionpohjan toimintahäiriöt, arpien paraneminen ja  ehkä edelleen jatkuvat liitoskiputuntemukset herättävät paljon kysymyksiä.

Tuotekuva_shopify_1_150113bf-697e-4eb4-88ed-9847a147791c.png

HALUATKO KUULLA LISÄÄ

ÄITIYSLIIKUNTAVALMENTAJAN TYÖSTÄ?