Äitiysfysioterapeutti ohjaa synnytyksestä palauttavaa harjoitusta synnyttäneelle naiselle. Nainen istuu lattialla jalat ristissä ja ojentaa kättä kohti kattoa venyttäen kylkeä.

2BABY

PALAUDU SYNNYTYKSESTÄ

2Baby-sivusto on suunniteltu tukemaan sinua synnytyksen jälkeisessä palautumisessa. Tarjoamme ohjattuja harjoituksia, asiantuntija-artikkeleita ja monipuolista tietoa, joka auttaa sinua palautumaan synnytyksestä turvallisesti, lisäämään energiaa ja voimaan paremmin läpi vauvavuoden.

SYNNYTYKSESTÄ PALAUTUMINEN

MIHIN ASIOIHIN KANNATTAA PANOSTAA?

Kuvassa äitiysfysioterapeutti ja äitiysliikuntavalmentaja Aino Silvast
SYNNYTYKSESTÄ PALAUTUMISEN TUKEMINEN

ÄITIYSFYSIOTERAPEUTIN VINKIT

Synnytyksen jälkeen ensimmäisten kuukausien harjoittelun tulisi olla lempeää ja kevyttä. Tärkeää on tukea vatsalihasten ja lantionpohjan palautumista erityisillä harjoituksilla, jotka ennaltaehkäisevät virtsankarkailua, tukevat keskikehoa ja kohentavat ryhtiä. Nämä harjoitukset voi aloittaa heti synnytyksen jälkeen.

Kun synnytyksestä on kulunut muutamia kuukausia kannattaa harjoittelun tehoa nostaa. Nousujohteinen ja monipuolinen keskivartalon ja lantion alueen lihasten vahvistaminen edistää synnytyksestä palautumista.

Lihaskuntotreeni, keskivartalon ja lantionpohjan lihasten harjoittelu, pilates ja kehonhuolto ovat erinomaisia tapoja tukemaan palautumista, vähentämään selän väsymystä ja jaksamaan paremmin vauva-arjessa. Lisäksi yhdessä vauvan kanssa tehtävät harjoitukset vahvistavat äidin ja vauvan välistä vuorovaikutusta.

Synnytystavasta riippuen kehossa voi olla erilaisia arpia, joiden hoitaminen kannattaa aloittaa jo ensimmäisinä kuukausina. Episiotomia- ja sektioarpia kannattaa hoitaa omalla käsittelyllä, liikehoidolla ja kehonhuollolla.

PALAUDU SYNNYTYKSESTÄ

2BABY - BOUNCE BACK

2BABY - BOUNCE BACK -ohjelmat ovat äitiysfysioterapeuttien suunnittelemia treenejä, jotka auttavat sinua palautumaan synnytyksestä turvallisesti ja tehokkaasti.

Treenit sopivat kaikille synnyttäneille naisille, jotka haluavat tukea, ohjausta ja tietoa turvalliseen synnytyksestä palautumiseen.

Äitiysfysioterapeutti ohjaa asiakkaalle vatsalihasten erkaumaa tukevia harjoitteita. Asiakas on polvillaan ja äitiysfysioterapeutti koskee hänen vatsaansa.

CORE RECOVERY

TUE VATSALIHASTEN ERKAUMAN PALAUTUMISTA
baby_Steps_LIHASKUNTOTREENI__2-6_kk_SYNNTYKSEN_JALKEEN_aitiysliikunta_akatemia.png
BACK_ON_TRACK_LIHASKUNTOTREEN__6-12_kk_SYNNYTYKSEN_JALKEEN_aitiysliikunta_akatemia.png

TILAA UUTISKIRJE

LIITY JOUKKOOMME

Tilaa tietoutta naisten terveydestä elämän eri vaiheissa. Jaamme oivaltavia artikkeleita, käytännön vinkkejä ja ainutlaatuisia tarjouksia juuri sinulle. Liity naisten terveyttä edistävään joukkoomme!

SYNNYTYKSESTÄ PALAUTUMINEN

AMMATTILAISBLOGEJA

Alla olevat blogit ovat terveysalan ammattilaisten kirjoittamia asiantuntija-artikkeleita tukemaan synnytyksen jälkeistä vauva-arkea.