Synnytys: Vinkit odottaville äideille

Synnytys on elämän suurimpia ja merkittävimpiä hetkiä. Vaikka hetki on kovin odotettu, se voi herättää monenlaisia tunteita, se voi esimerkiksi pelottaa ja jännittää. Valmistautuminen tulevaan synnytykseen lievittää jännitystä ja luo turvallisen ja luottavaisen tunteen. Tämä...

Voiko traumaattisesta synnytyskokemuksesta toipua?

Synnytys on yksi elämän merkittävimmistä tapahtumista, mutta joskus se voi olla myös traaginen kokemus. Traumaattinen synnytys voi jättää syvän jäljen äidin, kumppanin ja koko perheen elämään. Tässä blogikirjoituksessa käsittelemme traumaattisen synnytyksen vaikutuksia naisen ja koko...

Mitä äidin tulee ottaa huomioon synnytyksestä palautumisessa?

Synnytyksen jälkeinen aika on yksi naiseuden kaaren mullistavimmista elämänvaiheista, täynnä uusia kokemuksia ja haasteita, mutta myös mahdollisuuksia palautua ja voimaantua. Olet ehkä vasta suunnittelemassa lapsen hankintaa ja sinua kiinnostaa synnytyksestä palautuminen. Tai olet ehkä juuri...

Matka äitiyteen - raskaus eri kolmanneksilla

Raskaus on ainutlaatuinen muutoksen matka kohti äitiyttä. Eri kolmansilla raskaus tuo erilaisia muutoksia odottavan äidin kehoon ja mieleen. Raskaus ja muutos äitiyteen voi tuoda epämiellyttäviä tuntemuksia, mutta onneksi niiden helpottamiseksi on keinoja.

Käsien puutuminen raskausaikana

Rannekanavaoireyhtymä on yleinen, mutta epämiellyttävä vaiva raskausaikana. Käsien puutuminen ja pistely ovat merkki hermopinteestä, josta rannekanavaoireyhtymästä on kyse. Lue miniartikkelista, mistä käsien puutuminen johtuu ja ota haltuun 10 kohdan vinkkilista miten ehkäistä käsien puutuminen!

Raskausoireet - kaikki ovulaatiosta raskauden ensioireisiin

Raskausoireet voivat alkaa heti, kun hedelmöittyminen on onnistunut. Alkuraskaudessa raskausoireet voivat paljastaa raskauden jo ennen sen varmistamista. Lue kaikki tarvitsemasi tieto ovulaatiosta alkuraskauden ensioireisiin ja kuinka tunnistat raskausoireet.

Lonkkakipu on monen raskaana olevan vaivana etenkin loppuraskaudessa

Yksi raskauden aikana vaikuttavista hormoneista on relaksiini-hormoni. Relaksiini-hormonin erityksen tarkoituksena on löysyttää lantion alueen nivelsiteitä synnytystä ajatellen. Monet odottavat äidit tuntevat relaksiinin vaikutuksen lantion alueen löysyytenä ja liikkuvuutena jo paljon ennen synnytystä.

Vatsalihasten erkauma - miten saan keskivartaloni kuntoutettua?

Vatsa pömpöttää, sormet uppoavat vatsalihasten väliin ja sängystä noustessa vatsalihasten keskilinja nousee patonkimaiselle rakenteelle. Selkää särkee ajoittain ja lantionpohjakaan ei tunnu normaalilta. Onko kyseessä vatsalihasten erkaantuma?

Pilates raskausaikana – Turvallinen liikuntamuoto odottaville äideille

Usein liikunta raskausaikana on asia, joka herättää paljon kysymyksiä. Yleisimpiä kysymyksiä on, miten voin liikkua raskauden eri vaiheissa? Voiko keskivartaloa vahvistaa raskausaikana?