Voiko vaunulenkeistä saada tehokkaan treenin?

Voiko vaunulenkeistä saada tehokkaan treenin?

Vaunulenkeistä voi ehdottomasti saada hyvän treenin, kun työntää vaunuja ryhdikkäästi hyvällä ergonomialla ja käyttää tehokkaasti lihaksia. Kun mukaan lisää vielä muutaman lihaskuntoliikkeen tehokas treeni on valmis. Niin kuin tiedetään, synnytyksestä palautuminen vaatii aikaa ja alussa liikuntaa kannattaa aloitella rauhallisesti mm. vaunulenkillä.

Monet paljon liikkuvat äidit voivat jo kaivata tehokkaamman treenin pariin ja harmitella sitä, että ihan alussa kannattaisi tehdä vain vaunulenkkejä. 

Kannattaa kuitenkin ottaa vaunulenkeistä kaikki hyöty irti!


Vaunulenkeistä tehokasta treeniä


Vaunulenkeistä saa todella tehokkaan, mikäli vain huolehtii muutamasta asiasta.

✔ Rintakehä lantion päällä

✔ Seiso lähellä vaunuja

✔ Pidä kyynärpäät noin 120 asteen kulmassaNäin saa parhaiten mukaan pakaralihakset ja selkäkivut pysyvät loitolla. Sykekin nousee kivasti kun isot lihasryhmät pääsevät töihin.

 

Vaunujen työntäminen jyrkkään ylämäkeen voi olla tosi raskas ponnistelu pian synnytyksen jälkeen. Hyvä asento auttaa aktivoimaan alaraajojen lihakset töihin ja vähentää näin painetta keskivartalolta ja lantionpohjasta. Alamäessä hyvän asennon säilyttäminen on yhtä tärkeää. Mikäli vaunuja jarruttaa alamäessä taaksepäin nojaamalla, tuo se painetta vatsan keskilinjaan, linea albaan. Tämä saattaa tuoda kipuja ja vaikuttaa heikentävästi keskivartalon palautumiseen, mikäli äidillä on vielä vatsalihasten erkaumaa. 

Ja eikun hyödyntämään vaunulenkeistä saatavia hyötyjä!

vaunulenkeistä tehokas treeni

Haluatko oppia lisää äitien turvallisesta ohjaamisesta ja valmentamisesta?


Kouluttaudu silloin Äitiysliikuntavalmentajaksi. Äitiysliikuntavalmentaja™ koulutuskokonaisuus sisältää äitiysliikunnan perus- ja jatkokoulutuksen, vatsalihasten erkauma peruskoulutuksen ja äitien ravinto-ohjauksen peruskoulutuksen. Lue lisää >>


>> Kouluttaudu Äitiysliikuntavalmentajaksi. <

0 kommenttia

Jätä viesti

Viestit tarkastetaan ennen julkaisua