fysioterapeutti palpoi asiakkaan vatsaa vatsalihasten erkauma -tukimuksessa

Vatsalihasten erkauma - riskitekijät, oireet ja parhaat vinkit palautumiseen

Tämä artikkeli käsittelee monipuolisesti vatsalihasten erkaumaa, sen riskitekijöitä, oireita ja parhaita vinkkejä palautumiseen.
vatsalihasten erkauma

Vatsalihasten erkauma - miten saan keskivartaloni kuntoutettua?

Vatsa pömpöttää, sormet uppoavat vatsalihasten väliin ja sängystä noustessa vatsalihasten keskilinja nousee patonkimaiselle rakenteelle. Selkää särkee ajoittain ja lantionpohjakaan ei tunnu normaalilta. Onko kyseessä vatsalihasten erkaantuma?
Vatsalihasten erkauma urheilijalla

Vatsalihasten erkauma urheilijalla

Vatsalihasten erkauma on pitkään puhuttanut lähinnä synnyttäneiden naisten vaivana. Viime aikoina on onneksi alettu puhumaan myös siitä, että erkaumaa voidaan tavata niin naisilla kuin miehilläkin, ikäryhmästä riippumatta. Tiedämme myös, että erkaumasta kärsivät urheilijat, erityisesti voimaharjoittelijat.
Terveydenhoitaja testaa asiakkaalta vatsalihasten erkaumaa

Terveydenhoitajat tärkeässä roolissa vatsalihasten erkauman hoidossa

Neuvolan terveydenhoitaja on ainoa ammattiryhmä, joka tapaa jokaisen synnyttäneen naisen synnytyksen jälkeen. Näin ollen on ensiarvoisen tärkeää, että heillä on tietoa ja taitoa tunnistaa hoitoa ja kuntoutusta vaativa erkauma.
Mitä ammattilaisen tulisi tietää vatsalihasten erkaumasta?

Mitä ammattilaisen tulisi tietää vatsalihasten erkaumasta?

Mistä tiedän onko asiakkaallani vatsalihasten erkauma? Vatsalihasten erkauma on tärkeä tunnistaa ja ottaa huomioon ennen harjoittelun aloittamista. Ammattilaisena täytyy ymmärtää mikä suorien vatsalihasten erkauma on ja mihin se vaikuttaa, kun ohjaat synnyttäneitä äitejä liikunnan aloituksessa.