Voiko traumaattisesta synnytyskokemuksesta toipua?

Synnytys on yksi elämän merkittävimmistä tapahtumista, mutta joskus se voi olla myös traaginen kokemus. Traumaattinen synnytys voi jättää syvän jäljen äidin, kumppanin ja koko perheen elämään. Tässä blogikirjoituksessa käsittelemme traumaattisen synnytyksen vaikutuksia naisen ja koko...

Mitä äidin tulee ottaa huomioon synnytyksestä palautumisessa?

Synnytyksen jälkeinen aika on yksi naiseuden kaaren mullistavimmista elämänvaiheista, täynnä uusia kokemuksia ja haasteita, mutta myös mahdollisuuksia palautua ja voimaantua. Olet ehkä vasta suunnittelemassa lapsen hankintaa ja sinua kiinnostaa synnytyksestä palautuminen. Tai olet ehkä juuri...

Sisätutkimus osana synnyttäneen naisen tutkimista

Lantionpohjan anatomian ja toiminnan ymmärtäminen on ensiarvoisen tärkeää silloin, kun halutaan tukea äitejä esimerkiksi toipumaan synnytyksestä tai pääsemään eroon häiritsevistä lantionpohjan toimintahäiriöistä, kuten virtsankarkailusta. 

Terveydenhoitajat tärkeässä roolissa erkauman hoidossa

Neuvolan terveydenhoitaja on ainoa ammattiryhmä, joka tapaa jokaisen synnyttäneen naisen synnytyksen jälkeen. Näin ollen on ensiarvoisen tärkeää, että heillä on tietoa ja taitoa tunnistaa hoitoa ja kuntoutusta vaativa erkauma.

Ei enää lippulappuja - Pilatesharjoitteet osaksi neuvolakäyntiä?

Raskauden jälkeen synnyttänyt äiti tarvitsee lantionpohjaa vahvistavia sekä vatsan syvän tuen harjoitteita palautumisen tueksi. Mistä synnyttäneet naiset saisivat harjoitteluun opastusta?

Äitiyspilates tukena synnytyksestä palautumisessa

Äitiyspilates on loistava keino tutustua omaan, uudenlaiseen kehoon. Äitiyspilates on turvallinen tapa aktivoida kehoa ja löytää yhteys uudelleen kehon ja mielen välille.

Juoksu - koska aloittaa synnytyksen jälkeen?

Aurinko paistaa ja ihanat kelit houkuttaa laittamaan juoksulenkkarit jalkaan.Ennen kuin alkaa kirmailemaan sen enempää on hyvä kurkistaa lantionpohjan kuulumiset - erityisesti, jos on vastikään synnyttänyt. 

2Baby -ohjaaja tukee synnytyksestä palautumista

2Baby-tunti on osa Bailamaman ryhmäliikuntakonseptia, jossa äidit ja vauvat jumppaavat yhdessä. Palautuminen synnytyksestä on yksilöllistä. Koulutetut ohjaajat osaavat ottaa tämän huomioon, joten liikunnan aloittaminen 2Baby-tunnilla on turvallista.

Lantionpohjan repeämät - itsehoito

Synnytyksen jälkeen lantionpohjan arvet saattavat kiristellä aiheuttaen ongelmia esimerkiksi virtsaamiseen tai yhdyntään. Harva äiti tietää, että myös lantionpohjan arpia voi, ja kannattaa, käsitellä kuten muitakin kehon arpialueita.