Valmentajan tärkeä kilpailuetu: Lantionpohjaosaaminen ei ole vain fysioterapeuttien juttu

Nainen iloisena onnistuneen treenin jälkeen

Oletko koskaan ollut tilanteessa, jossa asiakkaasi yhtäkkiä kieltäytyy tekemästä tiettyjä liikkeitä? Tai huomannut, kuinka aluksi innokas naisasiakas alkaa perua treenejä tai välttelee tiettyjä harjoitteita? Taustalla voi olla jotain, mitä ei mielellään tuoda esiin valmennussuhteessa – lantionpohjan haasteet.

Kun puhumaton haaste estää kehittymisen

Naisasiakkaistasi jopa 30-50% kärsii jonkinasteisista lantionpohjan toimintahäiriöistä. He eivät vain välttämättä koskaan mainitse sitä sinulle. Näitä ovat esimerkiksi:


  • Virtsankarkailu hypyissä tai juoksussa

  • Kohdun tai muiden lantion elinten laskeumat

  • Lantionpohjan lihasjännitys, joka tekee tietyistä liikkeistä epämiellyttäviä

  • Hormonitoiminnan muutosten aiheuttamat oireet


kuvassa nainen sohvalla kalenterin kanssa, seuraamassa kuukautiskiertoa

"Se hetki, kun asiakas lopettaa hyppyharjoitteet kokonaan sanomatta syytä, on todennäköisesti hetki, jolloin virtsankarkailu on muuttunut hänelle liian kiusalliseksi", toteaa lantionpohjan fysioterapeutti Sofia Lahtinen.

Pahimmillaan vääränlainen valmennus voi jopa pahentaa oireita. Parhaimmillaan oikea lähestymistapa voi tehdä sinusta valmentajan, joka saa naisasiakkaasi ylittämään itsensä – rajoitteista huolimatta.


Rajoitusten sijaan mahdollisuuksia

Perinteinen lähestymistapa on ollut karsia ne liikkeet pois, jotka aiheuttavat oireita. Mutta onko se todella paras tapa valmentaa?


"Paras tapa parantaa ja kehittää naisten hyvinvointia on löytää keinot liikkua siitä huolimatta, että oireita on - ei vasta sitten kun oireet on hoidettu kokonaan pois. Uskalla valmentajana haastaa ja löytää tavat ohjata monipuolisesti ja nousujohteisesti naisia", painottaa äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutti Aino Silvast.


Ajattele, jos et joutuisikaan enää sanomaan "tätä et voi tehdä" vaan pystyisit tarjoamaan progressiivisia vaihtoehtoja, jotka kehittävät kehoa ja vievät kohti tavoitetta turvallisesti.

Valmentajana uudelle tasolle

Valmentajana sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus tehdä merkittävää vaikutusta naisasiakkaidesi elämään. Kun ymmärrät lantionpohjan toiminnan kokonaisuuden, osaat huomioida:


  1. Hormonitoiminnan vaikutukset – miten kuukautiskierto, raskaus tai vaihdevuodet vaikuttavat harjoitteluun

  2. Stressin merkityksen – miten se näkyy lantionpohjan toiminnassa ja palautumisessa

  3. Oikeat progressiot – miten edetä tunnistamisharjoitteista aina plyometriseen harjoitteluun turvallisesti

Asiantuntijuutesi syventäminen tällä alueella tekee sinusta arvokkaan valmentajan, joka osaa ottaa huomioon naisasiakkaidensa erityistarpeet – ja silti haastaa heitä kehittymään.

Äitiyisliikuntavalmentaja ohjaamassa naisten ryhmää kuntosalilla

Lantionpohja - naisen lihasryhmä, joka vaikuttaa kaikkeen

Lantionpohja on naisen elimistössä keskeinen lihasryhmä, joka vaikuttaa:


  • Kehon voimantuottoon ja voimansiirtoon

  • Ryhtiin ja kehonhallintaan

  • Keskivartalon stabiliteettiin

  • Hengitykseen ja palautumiseen

Kun ymmärrät tämän keskeisen lihasryhmän toiminnan ja merkityksen, voit rakentaa harjoitusohjelmia, jotka tukevat kokonaisvaltaisesti asiakkaasi hyvinvointia ja kehitystä.

Investoi osaamiseesi – Toiminnallinen lantionpohja -koulutus

Toiminnallinen lantionpohja - kehittävät harjoittelumenetelmät verkkokoulutus tarjoaa sinulle avaimet naisten kokonaisvaltaiseen valmentamiseen. Koulutuksessa saat:


  • Monipuolisen, nousujohteisen liikepankin
  • Syvällisen ymmärryksen naisen kehon hormonaalisista muutoksista
  • Käytännön työkaluja asiakkaiden haasteiden kohtaamiseen
  • Varmuutta progressiiviseen harjoitteluun ja yksilölliseen ohjaukseen
Kuvassa Äitiysliikunta-Akatemian tiimi

Älä tyydy olemaan valmentaja, joka joutuu kieltämään. Ole valmentaja, joka mahdollistaa.

Koulutuksen jälkeen pystyt tarjoamaan asiakkaillesi vaikuttavampaa valmennusta, joka ottaa huomioon heidän yksilölliset tarpeensa ja auttaa heitä saavuttamaan tavoitteensa – rajoituksista huolimatta.

Varaa paikkasi Toiminnallinen lantionpohja -verkkokoulutukseen tästä >>


Koulutuksen asiantuntijoina toimivat Sofia Lahtinen (Äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutti, äitiysliikuntavalmentaja, seksuaalineuvoja) ja Aino Silvast (Äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutti, äitiysliikuntavalmentaja, uroterapeutti).

Naisten terveyden edelläkävijä - tietoa, tukea ja treeniä elämän eri vaiheissa - Äitiysliikunta-Akatemia

Äitiysliikunta-Akatemian takana on moniammatillinen ja kokenut tiimi, joka on omistautunut edistämään naisten hyvinvointia.


Tiimimme koostuu asiantuntevista terveys- ja hyvinvointialan ammattilaisista, joilla on vuosien kokemus ja monipuolinen koulutustausta.


Liity joukkoomme ja tule opiskelemaan Äitiysliikunta-Akatemiaan! Meidän kanssamme voit kehittää osaamistasi ja tehdä merkittävää työtä naisten hyvinvoinnin eteen.


Kuvassa Äitiysliikunta-Akatemian tiimi

Tilaa uutiskirje

Sofia Lahtinen Äitiysfysioterapeutti, äitiysliikuntavalmentaja ja pääkouluttuja Äitiysliikunta-Akatemialla

Sofia on lantionpohjaan erikoistunut fysioterapeutti, seksuaalineuvoja, äitiysliikuntavalmentaja ja personal trainer. Hänellä on myös psykofyysisen fysioterapian asiantuntemusta, mikä tarkoittaa, että hän huomioi asiakkaidensa kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin yhdistäen kehon ja mielen näkökulmat.


Sofian laaja-alainen osaaminen ja henkilökohtainen lähestymistapa tekevät hänestä arvostetun asiantuntijan, joka tarjoaa räätälöityjä ratkaisuja asiakkaidensa tarpeisiin ja tukee heitä kohti parempaa elämänlaatua.

0 kommenttia

Jätä viesti