Matka äitiyteen - raskaus eri kolmanneksilla

Raskaus on ainutlaatuinen muutoksen matka kohti äitiyttä. Eri kolmansilla raskaus tuo erilaisia muutoksia odottavan äidin kehoon ja mieleen. Raskaus ja muutos äitiyteen voi tuoda epämiellyttäviä tuntemuksia, mutta onneksi niiden helpottamiseksi on keinoja.

Raskausoireet - kaikki ovulaatiosta raskauden ensioireisiin

Raskausoireet voivat alkaa heti, kun hedelmöittyminen on onnistunut. Alkuraskaudessa raskausoireet voivat paljastaa raskauden jo ennen sen varmistamista. Lue kaikki tarvitsemasi tieto ovulaatiosta alkuraskauden ensioireisiin ja kuinka tunnistat raskausoireet.

Lonkkakipu on monen raskaana olevan vaivana etenkin loppuraskaudessa

Yksi raskauden aikana vaikuttavista hormoneista on relaksiini-hormoni. Relaksiini-hormonin erityksen tarkoituksena on löysyttää lantion alueen nivelsiteitä synnytystä ajatellen. Monet odottavat äidit tuntevat relaksiinin vaikutuksen lantion alueen löysyytenä ja liikkuvuutena jo paljon ennen synnytystä.

Pilates raskausaikana – Turvallinen liikuntamuoto odottaville äideille

Usein liikunta raskausaikana on asia, joka herättää paljon kysymyksiä. Yleisimpiä kysymyksiä on, miten voin liikkua raskauden eri vaiheissa? Voiko keskivartaloa vahvistaa raskausaikana?

Nukkumisasennon merkitys raskausajan kiputiloihin

Tiesitkö, että nukkumisergonomialla voidaan vaikuttaa suuresti erilaisiin kiputiloihin raskausaikana ja synnytyksen jälkeen? Vietämme sängyssä noin 7-9 tuntia yössä ja se on pitkä aika olla huonossa, epäergonomisessa asennossa. 

Liikuntaa eri raskauskolmansilla

Poikkeaako liikuntasuositukset eri raskauskolmansilla? Tulisiko odottavan äidin huomioida erilaisia asioita eri kolmansilla? Onko jokin laji kielletty raskausaikana? Voiko liikunta olla raskaudelle ja sikiölle haitaksi? 

Ei enää lippulappuja - Pilatesharjoitteet osaksi neuvolakäyntiä?

Raskauden jälkeen synnyttänyt äiti tarvitsee lantionpohjaa vahvistavia sekä vatsan syvän tuen harjoitteita palautumisen tueksi. Mistä synnyttäneet naiset saisivat harjoitteluun opastusta?

Raskaana oleva liikkuja -kuinka syödä?

Moni raskaana oleva liikkuja pähkäilee, mitä ja minkä verran tulisi syödä, jotta puhti pysyy yllä ja vatsassa jumppaava vauvakin saa omansa. Raskaus ei estä liikkumista kuin tietyin lääketieteellisin perustein. Tottunut liikkuja vaihtaa rasittavista lajeista kohti...