Tiedote: Virtsa karkaa jopa joka neljännellä naisella - ongelmaa taklataan moniammatillisella lantonpohjakoulutuksella

Tiedote: Virtsa karkaa jopa joka neljännellä naisella - ongelmaa taklataan moniammatillisella lantonpohjakoulutuksella

Virtsa karkaa jopa joka neljännellä naisella

Ongelmaa taklataan moniammatillisella lantionpohjakoulutuksella

Virtsankarkailu heikentää monen elämänlaatua merkittävästi. Norjalaistutkimuksen mukaan jopa joka neljäs nainen kärsii virtsankarkailusta. Suomalainen Äitiysliikunta-Akatemia on kehittänyt ongelman ehkäisemiseksi täysin uudenlaisen Lantionpohjan hyvinvointineuvoja -koulutuksen, jossa lantionpohjan toimintakykyä lähestytään moniammatillisesti eri suunnista.

Virtsankarkailun hoidossa ja ennaltaehkäisyssä avainasemassa ovat terveys- ja liikunta-alan ammattilaiset, mutta pelkkä ohjemoniste ei riitä. Ohjattu – joko yksilöllinen tai ryhmämuotoinen – lantionpohjan harjoittelu esimerkiksi raskauden aikana on virtsankarkailun oireiden ennaltaehkäisyssä ja hoidossa tutkitusti tehokkaampaa kuin kirjallisten ohjeiden jakaminen. Terveydenhuollon ja liikunta -alan ammattilaisten tulee osata neuvoa ja ohjata asiakkaitaan.

Asiakkaiden elämänlaatu paranee ja virtsankarkailun hoidon kustannukset yhteiskunnalle vähenevät, kun lantionpohjan lihasvoimaharjoittelua ohjataan moniammatillisesti neuvoloissa, työterveyshuollossa ja liikuntakeskuksissa. Äitiysliikunta-Akatemian uudessa Lantionpohjan hyvinvointineuvoja -koulutuksessa käsitellään monipuolisesti erilaisia lantionpohjan toimintahäiriöitä ja pureudutaan mm. virtsankarkailun ennaltaehkäisyyn ja hoitoon. Se on suunnattu kaikille liikunta- ja terveysalan sekä seksologian ammattilaisille.  

Merja Kyhyräinen Terveydenhoitaja, sairaanhoitaja, äitiysliikuntavalmentaja & seksuaalineuvoja

Lisätietoja:

Äitiysliikunta-Akatemia

Merja Kyhyräinen, terveydenhoitaja, sairaanhoitaja ja seksuaalineuvoja

p. 050 340 3912

merja.kyhyrainen@aitiysliikuntaakatemia.fi

https://aitiysliikuntaakatemia.fi/

 

0 kommenttia

Jätä viesti

Viestit tarkastetaan ennen julkaisua