Miten vahvistaa lantionpohjaa ilman erillisiä lantionpohjan supisteluja?

Moni tuskailee lantionpohjalihasten harjoittelun kanssa… aikaa ja motivaatiota harjoittelulle ei ole, vaikka muuten liikunta on mukavaa. Kuulostaako tutulta? Entäpä, jos voisitkin vahvistaa lantionpohjaa ikäänkuin huomaamatta kotijumpan tai kuntosali -treenin yhteydessä.

Sisätutkimus osana synnyttäneen naisen tutkimista

Lantionpohjan anatomian ja toiminnan ymmärtäminen on ensiarvoisen tärkeää silloin, kun halutaan tukea äitejä esimerkiksi toipumaan synnytyksestä tai pääsemään eroon häiritsevistä lantionpohjan toimintahäiriöistä, kuten virtsankarkailusta. 

Yskä ja lantionpohja

Yskittää ja samalla lirahtaa housuun. Onko tuttua? Ponnistusvirtsankarkailu on yleisin virtsankarkailun tyyppi ja se tarkoittaa sitä, että virtsaa karkaa juuri ponnisteluiden yhteydessä. Yleisimmät tilanteet ovat yskiminen, aivastaminen ja nauraminen. Miksi virtsaa karkaa näissä tilanteissa?

Onko lantionpohjani toimiva ja hyvinvoiva? Mistä tiedän sen?

Mitä tarkoitetaan hyväkuntoisella ja toimivalla lantionpohjalla? Lantionpohjan lihakset ovat hyväkuntoiset ja vahvat, kun niiden kyky aktivoitua ja rentoutua on mahdollisimman hyvä, ja kudos on elastinen ja joustava. Lue lisää >>

KLITORIKSEN KADOTETTU HISTORIA

Klitoris tunnetaan nykyään jo varsin hyvin, mutta historiassa on ollut käänteitä, jolloin se on poistettu kokonaan anatomian kirjoista. Mielenkiintoista eikö?

Tiedote: Virtsa karkaa jopa joka neljännellä naisella - ongelmaa taklataan moniammatillisella lantonpohjakoulutuksella

Virtsankarkailu heikentää monen elämänlaatua merkittävästi. Norjalaistutkimuksen mukaan jopa joka neljäs nainen kärsii virtsankarkailusta. Suomalainen Äitiysliikunta-Akatemia on kehittänyt ongelman ehkäisemiseksi täysin uudenlaisen Lantionpohjan hyvinvointineuvoja -koulutuksen, jossa lantionpohjan toimintakykyä lähestytään moniammatillisesti eri suunnista.

LANTIONPOHJAN HYVINVOINTI OSA 4: Lantionpohja ja seksuaalinen nautinto -onko niillä yhteyttä?

Sukuelimet sijaitsevat lantionpohjassa. Millainen on lantionpohjan rooli seksuaalisen nautinnon kokemisessa ja miten lantionpohjan harjoitukset voivat tukea seksuaalista hyvinvointia?

LANTIONPOHJAN HYVINVOINTI OSA 3: Harjoitteletko lantionpohjalihaksia oikein?

Tiesitkö, että aina liikkuessasi lantionpohja toimii automaattisesti ilman, että sinun tarvitsee jännittää sitä tietoisesti esimerkiksi tuolilta ylösnousun tai juoksun aikana?⁠

Juoksu - koska aloittaa synnytyksen jälkeen?

Aurinko paistaa ja ihanat kelit houkuttaa laittamaan juoksulenkkarit jalkaan.Ennen kuin alkaa kirmailemaan sen enempää on hyvä kurkistaa lantionpohjan kuulumiset - erityisesti, jos on vastikään synnyttänyt.