Miksi liikunta-alan ammattilainen hyötyy lantionpohjan peruskoulutuksesta?

Ohjaajien palautteita 

Suomessa on hyvin vähän tarjolla lantionpohjan koulutusta muille kuin fysioterapeuteille. Mahtavaa, että vihdoin liikunnanohjaajatkin saavat näistä asioista lisäkoulutusta!

- Liikunnanohjaaja Jyväskylästä

Asiakkailla on paljon lantionpohjan haasteita ja ovat tietoisia myös kysymään näistä. Saan tarjottua laadukkaampaa valmennusta, kun osaan vastata asiakkaille myös näissä asioissa.

- Personal trainer Espoosta

Olen etsinyt täsmäkoulutuksia lantionpohjasta jo pitkään, mutta sellaisia ei ole ollut saatavilla. Tämä on aihe, mikä koskettaa jokaisessa ikäluokassa ja ajankohtainen tieto olisi tarpeen. 

 - Terveydenhoitaja Helsingistä

Lantionpohjan tutkiminen ja kuntoutus 

- fysioterapeuteille ja terveydenhoitajille 

Lantionpohjan tutkiminen ja kuntoutus -koulutus on tarkoitettu fysioterapeuteille, jotka haluavat perehtyä ja erikoistua naisten lantionpohjan kuntouttamiseen sekä terveydenhoitajille, jotka tekevät sisätutkimuksia ja jälkitarkastuksia. 


Ennen lantionpohjan tutkiminen ja kuntoutus koulutusta osallistujalla tulee olla kompetenssi lantionpohjan anatomiasta ja yleisimmistä toimintahäiriöistä teoriaosaamisena. Tämä tarkoittaa, että osallistujalla tulee olla käytynä joko Äitiysliikunta-akatemian lantionpohjan peruskoulutus tai jokin vastaava koulutus. Lähiopetuksessa käymme paljon käytännön työskentelyä läpi, joten perusta tulee olla hallussa.


Päivän kestävässä koulutuksessa tarkastelemme syvemmin naisen lantionpohjan anatomiaa ja fysiologiaa. Opit tekemään sisätutkimuksen, jonka avulla pystyt auttamaan asiakasta mm. tunnistamaan lantionpohjan lihakset, mittaamaan asiakkaan lantionpohjan lihaksiston voimatasoja ja aktivoitumista ja opit tätä myötä myös auttamaan asiakasta mm. ylikireyden, arpikudoksen sekä vulvodynian hoidossa manuaalisesti. Opit manuaalisen käsittelyn vaikutuksista lantion alueelle erityisesti faskian näkökulmasta niin teoriassa kuin käytännössä.


Koulutuksessa käydään läpi myös apuvälineiden hyötyä asiakkaan hoidossa. Opit teoriassa EMG-laitteen käytön sekä muiden apuvälineiden käyttöä. Huomioithan, että koulutuksessa harjoittelemme sisätutkimusten tekoa ja lantionpohjan käsittelyä toisillemme.

Lantionpohjan tutkiminen ja kuntoutus

325€ (sis. ALV 24%)

Koulutus sopii lantionpohjan fysioterapiaan erikoistuville sekä sisätutkimuksia ja jälkitarkastuksia tekeville terveydenhoitajille.

Lantionpohjan tutkiminen ja kuntoutus sisältö:

  • syventävää teoriaa lantionpohjan anatomiasta ja toiminnasta

  • sisätutkimuksen harjoittelua lantionpohjan toiminnan ja kuntoutuksen näkökulmasta

  • lantionpohjan ja lantion alueen faskioihin tutustuminen

  • lantionpohjan ja lantion alueen manuaalinen käsittely

  • lantionpohjan käsittely; ylikireys ja arpikudos

  • teoriaoppi laite- ja apuvälinehoidosta

  • saat lantionpohjan lihaksistoa vahvistavia ja rentouttavia harjoitteita, jota voit hyödyntää asiakkaittesi kanssa

Lantionpohjan peruskoulutus
€129,00

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Äitiysliikunnan peruskoulutus

Aloita matkasi äitiysliikunnan ja naisten hyvinvoinnin ammattilaiseksi.

Äitien ravinto-ohjauksen peruskoulutus

Äitien ravinto-ohjauksen peruskoulutuksesta saat vahvan pohjan raskaana olevien ja synnyttäneiden äitien asiantuntevaan ja ajantasaiseen ravinto-ohjaukseen.