Rakkauslihastreenillä lisää nautintoa


Vahvoilla ja hyvinvoivilla lantionpohjalihaksilla on useita naisen terveyteen vaikuttavia hyötyjä. Yksi tärkeimmistä on seksuaalisen nautinnon vahvistaminen. Tämän vuoksi niitä voidaankin kutsua myös rakkauslihaksiksi. 


Lantionpohjalihakset ovat syvistä ja pinnallisista lihaksista koostuva lihasryhmä ja ne ovat kaikkiaan kolmessa eri kerroksessa. Ne sijaitsevat keskivartalossa alimpana. Tämän rakennelman keskellä sijaitsevat emätin, peräaukko, virtsaputken suu sekä klitoris. 


Lantionpohjalihasten säännöllinen harjoittaminen lisää veren virtaamista lantion alueelle. Tällöin tunto paranee ja nautinto voimistuu. Puhutaan siis ehkä kaikkein motivoivimmasta ja kivoimmasta jumpasta, kun puhutaan lantionpohjalihasten treenistä. 


Älä hämmenny, jos viattomasti aloitettu treeni yhtäkkiä saakin halusi heräämään, sillä näin voi todellakin käydä. Silloin voit olla varma, että olet löytänyt oikean lihasryhmän ja treeni kohdistuu oikeaan paikkaan. 


Lantionpohjalihaksia voi harjoittaa itsenäisesti missä vaan, vaikka kaupan kassajonossa, sillä kukaan ei treeniä huomaa. Treenin voi toteuttaa myös parin kanssa yhdynnän aikana, jolloin molempien nautinnon tunne lisääntyy. Jos tämä herätti yhtään kiinnostustasi, kannattaa tutustua Bailamaman Pysy tiukkana kirjaan, jossa on 52 eri asentoa lantionpohjalihasharjoitteiden tekemiselle yksin tai yhdessä kumppanin kanssa. 


Yhdyntä ja klitoriksen stimulointi aktivoi myös luonnostaan lantionpohjan lihaksia. Edellä mainitun tietoisen yhteistreenin jälkeen voitte siis vallan hyvin keskittyä vain nauttimaan.   Kiihottuminen lisää 

klitoriksen verenkiertoa. 

Verenkierron lisääntyminen 

voimistaa tuntoa ja lisää 

seksuaalista nautintoa.  


Osa lantionpohjalihaksista 

estää veren virtaamista 

pois klitoriksesta 

kiihottumisen aikana.  

Klitoris, naisen penis?

Merkittävässä roolissa naisen seksuaalisen nautinnon ja mielihyvän mahdollistajana on klitoris eli häpykieli. Klitoriksen pääasiallinen tehtävä onkin tuottaa nautintoa. Se on hyvin tuntoherkkä elin ja sisältää peräti 8000-9000 hermopäätettä. Klitorikseksi helposti voidaan mieltää vain sen näkyvä osa eli pieni kohouma virtsa-aukon yläpuolella, se on kuitenkin vain osa klitorista, sillä noin 10% klitoriksesta ja muu osa eli 90% levittyy lantionpohjaan ja emättimen ympärille. 


Klitoriksen koko ja muoto vaihtelee hyvinkin paljon. Näin ollen sekin on yksilöllistä kuka mitäkin kokee seksuaalisesti nautinnolliselta. Olemme kaikki omanlaisiamme, yhtä upeita ja sopivasti mystisiä. Kannattaa siis tutkia yksin ja yhdessä. 


Klitoris on yllättävän paljon peniksen kaltainen. Sekin on paisuvaiskudosta, mikä kiihottuessa täyttyy verellä, kasvaa ja jäykistyy. Näkyvä osa klitoriksesta on terska. Sitä peittää huppu eli esinahka, jonka tehtävä suojata terskaa. 

Muista myös rentoutua!


Tärkeää on nyt muistaa, että tiukka ja kireä lantionpohja ei tarkoita samaa kuin hyvinvoiva ja vahva lantionpohja. Ylitreenaaminen ei kannata. Ylijännittyneet lihakset voivat aiheuttaa esimerkiksi kipua yhdynnässä sisääntyöntymisen aikana. Kireydet lisäksi heikentävät tuntoa ja estävät verenkiertoa. Usein lantionpohjan kireys voi olla seurausta ympäröivien lihasten kireydestä (esim. reidet, pakarat, vatsa). 


Voit tunnustella itseäsi ja saatat huomata esimerkiksi, että klitoriksen tai häpyhuulien toinen puoli tuottaakin enemmän nautintoa. 


On mahdollista, että se puoli on silloin rennompi kuin toinen. Kannattaa siis huolehtia lantionpohjan rentouttamisen ohella koko vartalon rentoutumisesta ja kokonaisvaltaisesta lihashuollosta. Ylikireys on nimittäin yllättävän yleistä. 


Seksuaalinen nautinto saa naiseuden ja itsetunnon kukoistamaan


Seksuaalisessa nautinnossa tarvitaan ehdottomasti myös tunteen ja mielen mukana oloa. Jotta kaikki edellä kertomani saisivat aikaan mielihyvää ja nautintoa orgasmiin saakka, on annettava itselleen lupa nauttia, haluta, kiihottua ja rentoutua. On myös tärkeää, että uskaltaa tuoda ilmi kumppanille sen mistä pitää ja mistä ei. Seksi on parhaimmillaan silloin, kun ilmapiiri on kunnioittava ja luotettava.  


Seksuaalisuus on olennainen osa naiseutta ja meitä jokaista. Seksuaalinen hyvinvointi on myös osa yleistä hyvinvointia. Seksuaalinen nautinto ja tyydyttävä seksi parantavat seksuaalista hyvinvointia ja sitä kautta yleistä hyvinvointia, myös itsetuntoa. Oman seksuaalisuuden hyväksymisen ja ymmärtämisen kautta voit paremmin ymmärtää ja hyväksyä toisenkin ihmisen seksuaalisuuden. Arvostathan siis itseäsi. Tutustu siihen mistä pidät ja mikä sinua kiehtoo. Sekä toki siihen, missä menee omat rajasi. Sitten voit opettaa ne myös kumppanillesi. 


Tutustuthan myös rohkeasti omaan Venukseesi (Me kutsumme lantionpohjaa sillä nimellä). Se tutkimusmatka kyllä kannattaa!


Olisi mahtavaa, jos naiset omaksuisivat lantionpohjan hyvinvoinnin merkityksen ja tärkeyden jo ennen, kuin niiden toiminnalle on mitään erityisiä haasteita (esimerkiksi synnytys, ikääntyminen, ylipaino). Vaikka nyt puhunkin naisten näkökulmasta, on miehille ihan yhtä tärkeää ja kannustettavaa harjoittaa ja tulla tietoiseksi omista lantionpohjan lihaksista.


Opi lantionpohjan harjoittaminen Bailamaman tunneilla!


Jokaisella Bailamaman ryhmäliikuntatunnilla tehdään päivittäinen suositus lantionpohjalihasten harjoitteita (muista lepopäivät). Tämä on tuntien helmi! Harjoitus kestää vain noin 5 minuuttia. 


Tiesitkö muuten, että lantionpohjalihasten supertreeni 4Venus -tunnilla tehdään rakasteluasennoissa? 


Saat siis aina jotain myös kotiin viemisiksi. Niinkuin tuolla aikaisemmin kerroin, on kyseessä ehkä kaikkein hauskin ja motivoivin jumppa! Tunnilla toki treenataan paljon muutakin ja siitä voitkin lukea tästä


Voisitko sinä olla naisten hyvinvoinnin edistäjä tässä asiassa ja uusi Bailamama ohjaaja? Ohjaajahaku on parhaillaan käynnissä.

Lisää tietoa löydät täältä >>Blogin kirjoittaja: Merja Kyhyräinen 

Merja on terveydenhoitaja, sairaanhoitaja, Äitiysliikuntavalmentaja ja opiskelee tällä hetkellä seksuaalineuvojaksi. 


Haluatko sinä olla edelläkävijä ja käynnistää paikkakunnallasi tunnit naisten terveyden ja hyvinvoinnin tukemiseksi? 

Kouluttaudu Bailamama -ohjaajaksi!


 

Muita blogejamme

Gynekologiset laskeumat
Gynekologiset laskeumat ovat yleisiä synnyttäneillä sekä vaihdevuosi-ikäisillä naisilla. Arvioidaan, että jopa 40% naisista kärsii jonkin asteisesta gynekologisesta laskeumasta. Raskaus, alatiesynnytykset...
Vulvodynia - Mikä se on?
Vulvodynia on alidiagnosoitu oireyhtymä, josta arvellaan kärsivän yli 200 000 naista Suomessa. Hoitamattomana oireyhtymä aiheuttaa elämänlaadun ja seksuaaliterveyden laskua kun...
Rakkauslihastreenillä lisää nautintoa
Vahvoilla lantionpohjalihaksilla on useita naisen terveyteen vaikuttavia hyötyjä ja yksi niistä on seksuaalisen nautinnon lisääminen ja voimistaminen. Tämän vuoksi niitä...
Nukkumisasennon merkitys raskausajan kiputiloihin
Tiesitkö, että nukkumisergonomialla voidaan vaikuttaa suuresti erilaisiin kiputiloihin raskausaikana ja synnytyksen jälkeen? Vietämme sängyssä noin 7-9 tuntia yössä ja se on...
Lantionpohjan kireys ja sen hoitaminen
Tiesitkö, että virtsankarkailun tai lantionpohjan oireiden syynä ei läheskään aina ole heikko lantionpohjan lihaksisto, vaan usein syynä onkin juuri ylikireät...
Sisätutkimus osana synnyttäneen naisen tutkimista
Lantionpohjan anatomian ja toiminnan ymmärtäminen on ensiarvoisen tärkeää silloin, kun halutaan tukea äitejä esimerkiksi toipumaan synnytyksestä tai pääsemään eroon häiritsevistä...