Onko Bailamama -ohjaajalla lantionpohjalihakset kunnossa?

Onko Bailamama-ohjaajalla lantionpohjalihakset kunnossa?

Lantionpohjan treenaamisesta hyötyvät kaikenikäiset naiset, nuoret ja vanhemmat, oli takana raskauksia tai ei. Usein näiden lihasten merkitys ja harjoitusten tärkeys huomataan vasta, kun niiden toiminta pettää tai ne ovat ylikireät. Tunnetuin seuraus toiminnan heikentymisestä on virtsankarkailu.

 

Lantionpohjan lihasten treenaaminen on yksi Bailamama-tuntien keskeinen osio, se punainen lanka.


Lantionpohjan lihasten harjoittelulla on monia merkittäviä terveysvaikutuksia naisen hyvinvoinnille, sillä ne kannattelevat koko keskivartaloa ja ovat lantiomme sekä keskivartalomme alin tukirakenne. Jos ongelmana ei ole toiminnan häiriintyminen, voi motivaatio löytyä seksuaalisen nautinnon paranemisesta, minkä säännöllisellä treenaamisella saa aikaan. Eikö alakin kuulostaa kiinnostavalta?


Squeeze-menetelmällä pysyt tiukkana 

Bailamama ohjaajakoulutuksessa saa kattavan tietopaketin lantionpohjan lihaksiston merkityksestä, toiminnasta sekä anatomiasta. Ohjaajat koulutetaan Squeeze-menetelmän asiantuntijoiksi. Squeeze-menetelmä on Bailamaman kehittämä harjoittelumenetelmä lantionpohjan lihaksille. Ohjaajat osaavat opastaa kuinka näiden lihasten käyttö huomioidaan myös muissa lihaskuntoharjoitteissa. Mutta miten on ohjaajan oman treenin laita, ampuvatko he pingispalloja lantionpohjan lihaksillaan?


“Säännöllinen ja oikeaoppinen treeni tuo tuloksia,mutta rentoutuminen lisää niitä.”


Jotta harjoittelu tuo tulosta, on treenin oltava tehokasta, oikeaoppista ja harjoittelun vastapainoksi on muistettava oikea määrä palautumista. Ennen kaikkea, harjoittelun tulee olla säännöllistä. Niin kovin monesti meille on tuttua innostua jostain uudesta ja sitten innostus lopahtaa. Etenkin silloin, jos mitään merkittävää oiretta ei ole tai jos tulosten odottelu vaatii kärsivällisyyttä - tätä lihasryhmää kun ei näe. Kannattaakin siis yhdistää treeni johonkin päivittäin toistuvaan tapahtumaan, kuten hampaiden pesuun, ajoittaa treeni telkkaria katsellessa mainoskatkolle tai vaikka punaisissa liikennevaloissa odotteluun. Pysy tiukkana punaisen palaessa. ;) 


Treenaa rakasteluasennoissa ja lisää puhtia makuuhuoneeseen

Jos yksin treenaaminen ei tarpeeksi innosta, voi sen tehdä paritreeninä kumppanin kanssa. Bailamaman 4Venus tunnilla lantionpohjan lihasten harjoitteet tehdään pääsääntöisesti rakasteluasennoissa. Bailamama on tehnyt Pysy tiukkana -kirjankin, jossa on 52 eri treeniasentoa ja -ohjetta, jotka soveltuvat myös kumppanin kanssa toteutettavaksi. Kun säännöllisesti Bailamama-tunnilla opastaa asiakkaitaan treenaamaan lantionpohjan lihaksia, alkaa se väistämättä tulla säännölliseksi tavaksi. Pikku hiljaa harjoittelu muistuu mieleen päivittäin jossain yhteydessä. Ohjaajathan myös harjoittelevat tuntinsa etukäteen. Näin ollen uskaltaisi väittää että kyllä, kunnossa tai ainakin kovaa vauhtia vahvistumassa ne ovat.  


Pian aukeaa Bailamaman ohjaajakoulutukset verkkokoulutuksena, joten tervetuloa mukaan pysymään tiukkana! Jos ohjaajakoulutus ei ole sinun juttusi, niin tule ihmeessä tunnille!  


Nyt sinullakin on tilaisuus liittyä mukaan Bailaman uudistuneeseen ohjaajakonseptiin ja tulla osaksi upeaa ohjaajatiimiämme!

 

Muita blogejamme

Sisätutkimus osana synnyttäneen naisen tutkimista
Lantionpohjan anatomian ja toiminnan ymmärtäminen on ensiarvoisen tärkeää silloin, kun halutaan tukea äitejä esimerkiksi toipumaan synnytyksestä tai pääsemään eroon häiritsevistä...
MamaMassage® äitiyshierontaa
"Onko turvallista käydä hieronnassa raskausaikana?""Voiko hieronnalla auttaa raskausajan liitoskipuihin ja kehon kireyksiin?" Näitä asioita kysytään usein eikä ole tavatonta, että...
Mikä 4Venus tunti?
4Venus -tunti on Bailamaman ryhmäliikuntakonseptin ydin tunti, jossa treenataan naisten tärkeintä lihasryhmää eli lantionpohjalihaksia. Tunti on tarkoitettu kaikenikäisille kaikille naisille....
Räppää korsetti kuntoon
Tapahtumalla halusimme saada naiset tietoiseksi rakkauslihaksistaan ja opettaa käyttämään niitä erilaisissa tilanteissa. 
Miksi Äitiysliikuntavalmentajaksi kouluttautuminen kannattaa?
Tietoa ei ole riittävästi raskaana olevien ja synnyttäneiden äitien valmentamisesta. Useilla ammattilaisilla niin sanotusti tippuvat hanskat tiskiin siinä vaiheessa, kun...
Terveydenhoitajat tärkeässä roolissa erkauman hoidossa
Neuvolan terveydenhoitaja on ainoa ammattiryhmä, joka tapaa jokaisen synnyttäneen naisen synnytyksen jälkeen. Näin ollen on ensiarvoisen tärkeää, että heillä on...