Mikä 4Venus tunti?

Mikä on 4Venus -tunti?

4Venus -tunti on Bailamaman ryhmäliikuntakonseptin ydin tunti, jossa treenataan naisten tärkeintä lihasryhmää eli lantionpohjalihaksia. Tunti on tarkoitettu kaikenikäisille kaikille naisille. Tunti on tehokas ja vauhdikas ryhmäliikuntatunti, joka kannustaa nauttimaan naiseudesta.


Yhdistätkö Bailamaman sanana äitiyteen ja ajattelet että kyseessä on mammajumppa? 


Ehei!! Tällä tunnilla ei ole siitä kyse! Bailamamalla on toki raskaana oleville, sekä äideille ja vauvoille omat tuntinsa, 9Months ja 2Baby, joten on ymmärrettävää, että nimi saatetaan yhdistää äiteihin. Bailamaman 4Venus -tunnille ovat kuitenkin tervetulleita kaikki naiset (ei tarvitse olla äiti). Tunnilla treenataan Venuksen muodot ja rakkauslihakset kuntoon eli tunti on kaikille naisille, jotka haluavat pitää itsestään huolta, edistää terveyttään ja naisellisuuttaan. Tavoitteemme on kannustaa myös nuoret naiset mukaan tunnille. 


Omasta, ja etenkin lantionpohjalihasten hyvästä kunnosta huolta pitäminen jo aikuisuuden kynnyksellä on huikea etu hyvinvoinnin kannalta. Nuorilla naisilla on yllättävän paljon ylikireyttä lantionpohjassa, mikä voi tuoda samankaltaisia oireita kuin lihasten heikkous. Hienoa on myös se, että lantionpohjalihasten treeni on sama kaikille. Eli olet aina oikean ikäinen tullessasi 4Venus -tunnille ja saat varmasti treenistä parhaan tehon irti. Rohkeasti mukaan! 


Tunnilla treenataan Venuksen muotoja eli etenkin niitä lihasryhmiä, jotka ovat meille naisille tärkeitä ja joiden avulla voimme korostaa naisellisia piirteitämme. Seuraavassa kerron tarkemmin tunnin rakenteesta.


Warm up: Ota hetki itsellesi, kuuntele itseäsi!

Tunti alkaa alkulämmittelyllä. Ensimmäisten kappaleiden aikana herätellään isoja lihasryhmiä liikkeelle. Vauhdikkuus lisääntyy asteittain ja voit hyvin päästää sisäisen tanssijan valloilleen ja antaa musiikin viedä. Tässä kohtaa haluan painottaa, että seuraavassa potpurissa näkemäsi alkulämmittely on nopeatempoisempi kuin tunnilla. Ohjaajan on mahdollista selkeyttää liikkeitä ja yksinkertaistaa koreografiaa omalle ryhmälleen sopivaksi.


Tasapaino: Löydä sisäinen tasapainosi

Alkulämmittelyn jälkeen vuorossa on tasapaino-osio, jossa keskivartalon lihakset pääsevät myös kunnolla työskentelemään. Tasapaino on asia, johon ei aina tietoisesti kiinnitetä huomiota. Huomio tasapainoon kiinnittyy vasta, kun siinä ilmenee ongelmia. Tasapainoa pitäisi kuitenkin kaikenikäisten harjoittaa. Hyvä tasapaino ja lihaskunto ovat edellytyksiä nopealle reagoimiselle.


Lihaskunto: Löydä vahvuutesi, “squeeze yourself into shape” 


Tasapainosta siirrymme lihaskunto-osuuteen. Tässä kohtaa treenaamme juuri niitä Venuksen muotoja. Pyöreät pakarat ja litteä vatsa, joihin moniammatillinen tiimimme on suunnitellut tehokkaat täsmäliikkeet. Takuulla tuntuu ja pääset haastamaan itsesi!


Lihaskunto-osuuden helmi on lantionpohjan supertreeni. Lantionpohjan treeniosuus kestää noin 4 minuuttia ja sen aikana tehdään monipuolisesti kaikkia voiman eri osa-alueita, kuten kesto, nopeus -ja maksimivoimaa. Tunnille voit tulla vaikka et olisi koskaan lantionpohjan lihaksia tietoisesti harjoitellutkaan. Tunnin aikana opit, miten ja miksi lantionpohjan lihaksia kannattaa vahvistaa. Yksi tärkeimmistä syistä nimittäin on, että treenillä voi saada merkittäviä suotuisia vaikutuksia naisen seksuaalisen nautintoon. Teemme lantionpohjalihasten harjoitteet tällä tunnilla rakasteluasennoissa, jotta niitä voi hyödyntää myös arkielämässä. Seuraavassa videossa näet pienen koosteen lantionpohjan treeniosiosta.Baila Jam: Irrottele, päästä sisäinen “party woman” irti


BailaJam -osio on hetki jolloin saa “revitellä”, nostaa sykettä ja ottaa hien pintaan. Tämä osio tehdään yleensä piirimuodostelmassa. Kuulostaako erikoiselta? Tämä on se hetki, joka saa leveän hymyn tuntilaisten kasvoille. Piirin idea on saanut alkunsa naisten tavasta tanssia esim. baarissa niin, että he laittavat laukkunsa keskelle lattiaa ja kokoontuvat bailaamaan niiden ympärille kukin omalla tyylillään. Piirissä saadaan nostatettua hyvää fiilistä ja naisenergiaa, yhteisöllisyyttä.   

Tässä yksi esimerkki BailaJam biisistämme Aerobist biisin tahtiin.

 


Cooldown: Ole itsellesi lempeä, Olet tärkeä!

Tunti päättyy huoltaviin venyttelyihin, rauhalliseen musiikkiin ja itseensä keskittymiseen. Tehokas treeni on takana, jossa asiantunteva ohjaaja on antanut tuntilaisille aimoannoksen tietoa mm. lantionpohjan treenaamisesta, luonut liikunnaniloa ja naisenergiaa osallistujiin. 


Usein tuntilaiset sanovat, että ryhmäliikuntahetki on se hetki, jolloin on aikaa itselle. Kun nyt luet vain otsikon tunnin osioista, niin huomaat että sieltä löytyy tärkeä sanoma kaikille naisille. 


Näemme, että ryhmäliikuntatunti on niin paljon enemmän kuin vain hetki liikuntaa. 

Ohjaajan on mahdollista muokata tunnista omannäköinen, joten eri paikkakunnilla sisältö voi vaihdella. Edellä mainitut osiot löytyvät kuitenkin aina ja jokainen 4Venus -tunti pitää takuulla sisällään lantionpohjan supertreenin! 


Saatoitkin jo lukea edellisen blogimme Räppää korsetti kuntoon -tapahtumasta, jossa tämän uudistuneen 4Venus tunnin lanseerasimme. Tai olitko tapahtumassa mukana livenä? Käy ihmeessä lukemassa kuinka yhteistyökumppaneidemme kanssa yhdistimme voimamme naisten hyvinvoinnin edistämiseksi. Blogiin pääset tästä >> Blogiartikkelin kirjoittaja Merja Kyhyräinen toimii Äitiysliikunta-Akatemialla Bailamama ryhmäliikuntakonseptin koulutusvastaavana. Merja on ammatiltaan terveydenhoitaja, sairaanhoitaja sekä Äitiysliikuntavalmentaja. Ota rohkeasti yhteyttä Merjaan, jos haluat mukaan kasvavaan Bailamama-ohjaaja tiimiin. Sähköposti: merja.kyhyrainen@aitiysliikuntaakatemia.fi.


Kouluttaudu Bailamama -ohjaajaksi!

 

Blogimme

Gynekologiset laskeumat
Gynekologiset laskeumat ovat yleisiä synnyttäneillä sekä vaihdevuosi-ikäisillä naisilla. Arvioidaan, että jopa 40% naisista kärsii jonkin asteisesta gynekologisesta laskeumasta. Raskaus, alatiesynnytykset...
Vulvodynia - Mikä se on?
Vulvodynia on alidiagnosoitu oireyhtymä, josta arvellaan kärsivän yli 200 000 naista Suomessa. Hoitamattomana oireyhtymä aiheuttaa elämänlaadun ja seksuaaliterveyden laskua kun...
Rakkauslihastreenillä lisää nautintoa
Vahvoilla lantionpohjalihaksilla on useita naisen terveyteen vaikuttavia hyötyjä ja yksi niistä on seksuaalisen nautinnon lisääminen ja voimistaminen. Tämän vuoksi niitä...
Nukkumisasennon merkitys raskausajan kiputiloihin
Tiesitkö, että nukkumisergonomialla voidaan vaikuttaa suuresti erilaisiin kiputiloihin raskausaikana ja synnytyksen jälkeen? Vietämme sängyssä noin 7-9 tuntia yössä ja se on...
Lantionpohjan kireys ja sen hoitaminen
Tiesitkö, että virtsankarkailun tai lantionpohjan oireiden syynä ei läheskään aina ole heikko lantionpohjan lihaksisto, vaan usein syynä onkin juuri ylikireät...
Sisätutkimus osana synnyttäneen naisen tutkimista
Lantionpohjan anatomian ja toiminnan ymmärtäminen on ensiarvoisen tärkeää silloin, kun halutaan tukea äitejä esimerkiksi toipumaan synnytyksestä tai pääsemään eroon häiritsevistä...