MamaMassage® äitiyshierontaa

MamaMassage® 

- äitiyshierontaa raskaana oleville ja synnytyksestä palautumiseen


"Onko turvallista käydä hieronnassa raskausaikana?"
"Voiko hieronnalla auttaa raskausajan liitoskipuihin ja kehon kireyksiin?"

"Voiko hieronnalla edistää raskaudesta ja synnytyksestä palautumista?"


Näitä asioita kysytään usein eikä ole tavatonta, että hierojat kertovat kieltäytyvänsä raskaana olevan hieronnasta, koska pelkäävät satuttavansa odottavaa äitiä. 

Hieronta kuitenkin on turvallista myös raskausaikana, kun huomioi aiheeseen liittyvät erityispiirteet. 


Aiheen ympärille on kehitetty MamaMassage® äitiyshierontakonsepti, joka käsittää niin raskausajan hieronnan kuin raskausajasta ja synnytyksestä palautumista tukevan hieronnan. MamaMassagen on kehittänyt koulutettu hieroja, liikunnanohjaaja ja naisten hyvinvointiin erikoistunut Satu Korkeamaa.


Satu on tehnyt pitkään töitä naisten hyvinvoinnin parissa ja opiskellut aihealueen ympärillä niin Suomessa kuin ulkomailla. MamaMassage on luotu kokemuksen ja opitun tiedon pohjalta, hyödyntäen moniammatillista yhteisöä. 


Mitä on MamaMassage®?


MamaMassage® - raskausajan hieronta


Raskausaikana keho muuttuu monella tapaa. Kasvava vatsa aiheuttaa ryhtimuutoksia, jotka puolestaan voivat aiheuttaa lihaskireyksiä. Hormonaaliset muutokset löysyttävät kudoksia, mikä voi johtaa mm. liitoskipuihin. Ei siis ole tavatonta, että odottavan äidin keho kaipaa kosketusta ja hoivaa.

 

Raskausaikana kehon käsittelyssä tulee huomioida tietyt erityispiirteet, mutta hierontaa voidaan tehdä yhtä hoitavasti ja tehokkaasti kuin ennen raskausaikaa.


Raskausajan hieronnassa huomioidaan laajasti raskauden tuomat muutokset, mahdolliset edelliset raskaudet ja arpikudokset, ja tehdään hoitosuunnitelma yksilöllisesti asiakkaan mukaan. Käsittelyllä voidaan auttaa mm. liitoskipujen, alaselän ja lantion alueen kipujen ja kireyksien sekä rannekanavan oireyhtymän kanssa.  


MamaMassage® - synnytyksestä palauttava hieronta


Synnytyksen jälkeen äidin keho muuttuu jälleen. Olipa kyseessä ensimmäinen tai vaikka viides synnytys, kehon muutokset tulee huomioda yksilöllisesti.


Synnytyksen jälkeisellä, palautumista edistävällä käynnillä tutkitaan kehoa monipuolisesti mm. ryhdin, vatsalihasten erkauman ja lantionpohjan palautumisen sekä mahdollisten arpikudosten osalta.


Käsittelyllä voidaan edistää koko kehon palautumista monipuolisesti. Jo ensimmäisellä kerralla voi huomata eron esimerkiksi suorien vatsalihasten välissä olevan linea alban tai vatsalihasten aktivoitumisessa. 

Haluatko sinä lisätä MamaMassage® -palvelun tarjontaasi? 

Koulutamme manuaalisen käsittelyn ammattilaisia (koulutetut hierojat, fysioterapeutit, osteopaatit).  


Syksyn koulutukset pidetään Oulussa ja Helsingissä;

la-su 19.-20.9. OULU

la-su 20.-21.11. HELSINKI


Ilmoittaudu mukaan!

Lue lisää koulutuksesta TÄÄLTÄ.


Muita blogejamme

Gynekologiset laskeumat
Gynekologiset laskeumat ovat yleisiä synnyttäneillä sekä vaihdevuosi-ikäisillä naisilla. Arvioidaan, että jopa 40% naisista kärsii jonkin asteisesta gynekologisesta laskeumasta. Raskaus, alatiesynnytykset...
Vulvodynia - Mikä se on?
Vulvodynia on alidiagnosoitu oireyhtymä, josta arvellaan kärsivän yli 200 000 naista Suomessa. Hoitamattomana oireyhtymä aiheuttaa elämänlaadun ja seksuaaliterveyden laskua kun...
Rakkauslihastreenillä lisää nautintoa
Vahvoilla lantionpohjalihaksilla on useita naisen terveyteen vaikuttavia hyötyjä ja yksi niistä on seksuaalisen nautinnon lisääminen ja voimistaminen. Tämän vuoksi niitä...
Nukkumisasennon merkitys raskausajan kiputiloihin
Tiesitkö, että nukkumisergonomialla voidaan vaikuttaa suuresti erilaisiin kiputiloihin raskausaikana ja synnytyksen jälkeen? Vietämme sängyssä noin 7-9 tuntia yössä ja se on...
Lantionpohjan kireys ja sen hoitaminen
Tiesitkö, että virtsankarkailun tai lantionpohjan oireiden syynä ei läheskään aina ole heikko lantionpohjan lihaksisto, vaan usein syynä onkin juuri ylikireät...
Sisätutkimus osana synnyttäneen naisen tutkimista
Lantionpohjan anatomian ja toiminnan ymmärtäminen on ensiarvoisen tärkeää silloin, kun halutaan tukea äitejä esimerkiksi toipumaan synnytyksestä tai pääsemään eroon häiritsevistä...