MamaMassage® äitiyshierontaa

MamaMassage® 

- äitiyshierontaa raskaana oleville ja synnytyksestä palautumiseen


"Onko turvallista käydä hieronnassa raskausaikana?"
"Voiko hieronnalla auttaa raskausajan liitoskipuihin ja kehon kireyksiin?"

"Voiko hieronnalla edistää raskaudesta ja synnytyksestä palautumista?"


Näitä asioita kysytään usein eikä ole tavatonta, että hierojat kertovat kieltäytyvänsä raskaana olevan hieronnasta, koska pelkäävät satuttavansa odottavaa äitiä. 

Hieronta kuitenkin on turvallista myös raskausaikana, kun huomioi aiheeseen liittyvät erityispiirteet. 


Aiheen ympärille on kehitetty MamaMassage® äitiyshierontakonsepti, joka käsittää niin raskausajan hieronnan kuin raskausajasta ja synnytyksestä palautumista tukevan hieronnan. MamaMassagen on kehittänyt koulutettu hieroja, liikunnanohjaaja ja naisten hyvinvointiin erikoistunut Satu Korkeamaa.


Satu on tehnyt pitkään töitä naisten hyvinvoinnin parissa ja opiskellut aihealueen ympärillä niin Suomessa kuin ulkomailla. MamaMassage on luotu kokemuksen ja opitun tiedon pohjalta, hyödyntäen moniammatillista yhteisöä. 


Mitä on MamaMassage®?


MamaMassage® - raskausajan hieronta


Raskausaikana keho muuttuu monella tapaa. Kasvava vatsa aiheuttaa ryhtimuutoksia, jotka puolestaan voivat aiheuttaa lihaskireyksiä. Hormonaaliset muutokset löysyttävät kudoksia, mikä voi johtaa mm. liitoskipuihin. Ei siis ole tavatonta, että odottavan äidin keho kaipaa kosketusta ja hoivaa.

 

Raskausaikana kehon käsittelyssä tulee huomioida tietyt erityispiirteet, mutta hierontaa voidaan tehdä yhtä hoitavasti ja tehokkaasti kuin ennen raskausaikaa.


Raskausajan hieronnassa huomioidaan laajasti raskauden tuomat muutokset, mahdolliset edelliset raskaudet ja arpikudokset, ja tehdään hoitosuunnitelma yksilöllisesti asiakkaan mukaan. Käsittelyllä voidaan auttaa mm. liitoskipujen, alaselän ja lantion alueen kipujen ja kireyksien sekä rannekanavan oireyhtymän kanssa.  


MamaMassage® - synnytyksestä palauttava hieronta


Synnytyksen jälkeen äidin keho muuttuu jälleen. Olipa kyseessä ensimmäinen tai vaikka viides synnytys, kehon muutokset tulee huomioda yksilöllisesti.


Synnytyksen jälkeisellä, palautumista edistävällä käynnillä tutkitaan kehoa monipuolisesti mm. ryhdin, vatsalihasten erkauman ja lantionpohjan palautumisen sekä mahdollisten arpikudosten osalta.


Käsittelyllä voidaan edistää koko kehon palautumista monipuolisesti. Jo ensimmäisellä kerralla voi huomata eron esimerkiksi suorien vatsalihasten välissä olevan linea alban tai vatsalihasten aktivoitumisessa. 

Haluatko sinä lisätä MamaMassage® -palvelun tarjontaasi? 

Koulutamme manuaalisen käsittelyn ammattilaisia (koulutetut hierojat, fysioterapeutit, osteopaatit).  


Syksyn koulutukset pidetään Oulussa ja Helsingissä;

la-su 19.-20.9. OULU

la-su 20.-21.11. HELSINKI


Ilmoittaudu mukaan!

Lue lisää koulutuksesta TÄÄLTÄ.


Muita blogejamme

Sisätutkimus osana synnyttäneen naisen tutkimista
Lantionpohjan anatomian ja toiminnan ymmärtäminen on ensiarvoisen tärkeää silloin, kun halutaan tukea äitejä esimerkiksi toipumaan synnytyksestä tai pääsemään eroon häiritsevistä...
MamaMassage® äitiyshierontaa
"Onko turvallista käydä hieronnassa raskausaikana?""Voiko hieronnalla auttaa raskausajan liitoskipuihin ja kehon kireyksiin?" Näitä asioita kysytään usein eikä ole tavatonta, että...
Mikä 4Venus tunti?
4Venus -tunti on Bailamaman ryhmäliikuntakonseptin ydin tunti, jossa treenataan naisten tärkeintä lihasryhmää eli lantionpohjalihaksia. Tunti on tarkoitettu kaikenikäisille kaikille naisille....
Räppää korsetti kuntoon
Tapahtumalla halusimme saada naiset tietoiseksi rakkauslihaksistaan ja opettaa käyttämään niitä erilaisissa tilanteissa. 
Miksi Äitiysliikuntavalmentajaksi kouluttautuminen kannattaa?
Tietoa ei ole riittävästi raskaana olevien ja synnyttäneiden äitien valmentamisesta. Useilla ammattilaisilla niin sanotusti tippuvat hanskat tiskiin siinä vaiheessa, kun...
Terveydenhoitajat tärkeässä roolissa erkauman hoidossa
Neuvolan terveydenhoitaja on ainoa ammattiryhmä, joka tapaa jokaisen synnyttäneen naisen synnytyksen jälkeen. Näin ollen on ensiarvoisen tärkeää, että heillä on...