MamaMassage® äitiyshierontaa

MamaMassage® 

- äitiyshierontaa raskaana oleville ja synnytyksestä palautumiseen


"Onko turvallista käydä hieronnassa raskausaikana?"
"Voiko hieronnalla auttaa raskausajan liitoskipuihin ja kehon kireyksiin?"

"Voiko hieronnalla edistää raskaudesta ja synnytyksestä palautumista?"


Näitä asioita kysytään usein eikä ole tavatonta, että hierojat kertovat kieltäytyvänsä raskaana olevan hieronnasta, koska pelkäävät satuttavansa odottavaa äitiä. 

Hieronta kuitenkin on turvallista myös raskausaikana, kun huomioi aiheeseen liittyvät erityispiirteet. 


Aiheen ympärille on kehitetty MamaMassage® äitiyshierontakonsepti, joka käsittää niin raskausajan hieronnan kuin raskausajasta ja synnytyksestä palautumista tukevan hieronnan. MamaMassagen on kehittänyt koulutettu hieroja, liikunnanohjaaja ja naisten hyvinvointiin erikoistunut Satu Korkeamaa.


Satu on tehnyt pitkään töitä naisten hyvinvoinnin parissa ja opiskellut aihealueen ympärillä niin Suomessa kuin ulkomailla. MamaMassage on luotu kokemuksen ja opitun tiedon pohjalta, hyödyntäen moniammatillista yhteisöä. 


Mitä on MamaMassage®?


MamaMassage® - raskausajan hieronta


Raskausaikana keho muuttuu monella tapaa. Kasvava vatsa aiheuttaa ryhtimuutoksia, jotka puolestaan voivat aiheuttaa lihaskireyksiä. Hormonaaliset muutokset löysyttävät kudoksia, mikä voi johtaa mm. liitoskipuihin. Ei siis ole tavatonta, että odottavan äidin keho kaipaa kosketusta ja hoivaa.

 

Raskausaikana kehon käsittelyssä tulee huomioida tietyt erityispiirteet, mutta hierontaa voidaan tehdä yhtä hoitavasti ja tehokkaasti kuin ennen raskausaikaa.


Raskausajan hieronnassa huomioidaan laajasti raskauden tuomat muutokset, mahdolliset edelliset raskaudet ja arpikudokset, ja tehdään hoitosuunnitelma yksilöllisesti asiakkaan mukaan. Käsittelyllä voidaan auttaa mm. liitoskipujen, alaselän ja lantion alueen kipujen ja kireyksien sekä rannekanavan oireyhtymän kanssa.  


MamaMassage® - synnytyksestä palauttava hieronta


Synnytyksen jälkeen äidin keho muuttuu jälleen. Olipa kyseessä ensimmäinen tai vaikka viides synnytys, kehon muutokset tulee huomioda yksilöllisesti.


Synnytyksen jälkeisellä, palautumista edistävällä käynnillä tutkitaan kehoa monipuolisesti mm. ryhdin, vatsalihasten erkauman ja lantionpohjan palautumisen sekä mahdollisten arpikudosten osalta.


Käsittelyllä voidaan edistää koko kehon palautumista monipuolisesti. Jo ensimmäisellä kerralla voi huomata eron esimerkiksi suorien vatsalihasten välissä olevan linea alban tai vatsalihasten aktivoitumisessa. 

Haluatko sinä lisätä MamaMassage® -palvelun tarjontaasi? 

Koulutamme manuaalisen käsittelyn ammattilaisia (koulutetut hierojat, fysioterapeutit, osteopaatit).  


Ilmoittaudu mukaan!

Lue lisää koulutuksesta TÄÄLTÄ.


Muita blogejamme

Missä piilee syy, kun asiakas ei pääse tavoitteeseensa? 5 SYYTÄ, MIKSI MUUTOS EI TOTEUDU
Jokainen äitiysliikuntavalmentaja on varmasti joskus tuskastellut toteutumattomien tavoitteiden äärellä. Asiakkaan painonpudotus ei etene toivotusti tai äiti ei tee sovittuja lantiopohjan...
Äitiysliikuntavalmennus - tarvitaanko täydennyskoulutusta vai onko personal trainerilla ja fysioterapeutilla tarpeeksi ammattitaitoa?
Perusolettamus - koulutettu fysioterapeutti ja personal trainer osaa antaa raskaana olevalle oikeanlaiset harjoitteet ja tutkia synnyttäneen äidin vatsalihasten erkauman, sekä...
2Baby -ohjaaja tukee synnytyksestä palautumista
2Baby-tunti on osa Bailamaman ryhmäliikuntakonseptia, jossa äidit ja vauvat jumppaavat yhdessä. Palautuminen synnytyksestä on yksilöllistä. Koulutetut ohjaajat osaavat ottaa tämän...
Älä valmenna ilman äitiyscoachingtaitoja
Haluatko tehdä työtä vaikuttavasti sekä kokonaisvaltaisemmin? Tuntuuko, että et pysty ohjaajana auttamaan äitejä niin paljon kuin haluaisit? Huomaat asiakastyössä, että...
Lantionpohjan repeämät - itsehoito
Synnytyksen jälkeen lantionpohjan arvet saattavat kiristellä aiheuttaen ongelmia esimerkiksi virtsaamiseen tai yhdyntään. Harva äiti tietää, että myös lantionpohjan arpia voi,...
MamaMassage® - synnytyksestä palauttava hieronta
Manuaalisella käsittelyllä voidaan edistää kehon palautumista synnytyksen jälkeen vapauttamalla raskauden aiheuttamia kireyksiä kudoksissa, edesauttaa vatsalihasten erkauman ja lantionpohjan lihaksiston palautumista....