Äitien ravitsemusasiaa uudella otteella

Äitien ravitsemusasiaa uudella otteella

Raskaus ja sen jälkeinen aika nostaa tunnetusti ruokavalioon liittyvät kysymykset pintaan. Kuinka syödä, jotta vauva vatsassa voisi hyvin? Kuinka palautua raskaudesta terveesti ja vauvan ravinnonsaantia horjuttamatta? Myös neuvoja ja neuvojia piisaa. Ohjaustyötä tekevä ammattilainenkin voi kaivata selkoa siihen, kuinka vastata asiakkaan esittämiin ruokakysymyksiin, ja miten erottaa toreilla ja turuilla kiertävät viisaudet tutkitusta ravitsemustiedosta.

Ohjaustyötä tekevä ammattilainenkin voi kaivata selkoa siihen, miten erottaa toreilla ja turuilla kiertävät viisaudet tutkitusta ravitsemustiedosta.

Perinteisesti raskausajan ravitsemusohjaus tuo mieleen lukuisten kieltojen listan. Älä syö sitä, vältä tätä ja tuota. Synnytyksen jälkeinen ravitsemusohjaus taas kulminoituu herkästi raskauskilojen karistamiseen ja kaloripuheeseen. Varoittamiseen ja kieltoihin sekä kiloihin ja kaloreihin keskittyvä ohjaus yleensä vain lisää odottavien ja tuoreiden äitien ahdistusta, eikä suinkaan ohjaa terveeseen, normaaliin syömiskäyttäytymiseen – eli syntyvän lapsen kannalta kaikkein olennaisimpaan.  

Tuoretta tietoa äitien ravitsemukseen

Äitiysliikunta-akatemian Äitiysliikuntavalmentaja koulutuksessa käsittelemme myös raskautta edeltävää, raskausajan sekä synnytyksen jälkeisestä ruokailua käytännönläheisesti, tutkittuun tietoon ja asiakkaan yksilölliseen kohtaamiseen pohjaten. Koulutus on suunnattu terveys-, liikunta- ja hyvinvointiohjausta tekeville ammattilaisille, joiden asiakaskuntaan kuuluu raskautta toivovia, raskaana olevia ja synnytyksestä palautuvia naisia. Tarjoamme tuoretta tietoa raskausajan ruokavalioon ja synnytyksen jälkeiseen syömiseen liittyen – ja ennen kaikkea eväitä oman asiakastyön tueksi.

Haluatko oppia lisää äitien ravinnosta synnytyksen jälkeen? Lue lisää Äitiysliikuntavalmentaja-koulutuksesta >>

0 kommenttia

Jätä viesti

Viestit tarkastetaan ennen julkaisua