Tiedote: Virtsa karkaa jopa joka neljännellä naisella - ongelmaa taklataan moniammatillisella lantonpohjakoulutuksella

Tiedote: Virtsa karkaa jopa joka neljännellä naisella -ongelmaa taklataan moniammatillisella lantionpohjakoulutuksella

TIEDOTE 9.6.2022

Virtsa karkaa jopa joka neljännellä naisella

Ongelmaa taklataan moniammatillisella lantionpohjakoulutuksella

Virtsankarkailu heikentää monen elämänlaatua merkittävästi. Norjalaistutkimuksen mukaan jopa joka neljäs nainen kärsii virtsankarkailusta. Suomalainen Äitiysliikunta-Akatemia on kehittänyt ongelman ehkäisemiseksi täysin uudenlaisen Lantionpohjan hyvinvointineuvoja -koulutuksen, jossa lantionpohjan toimintakykyä lähestytään moniammatillisesti eri suunnista.


Virtsankarkailun hoidossa ja ennaltaehkäisyssä avainasemassa ovat terveys- ja liikunta-alan ammattilaiset, mutta pelkkä ohjemoniste ei riitä. Ohjattu – joko yksilöllinen tai ryhmämuotoinen – lantionpohjan harjoittelu esimerkiksi raskauden aikana on virtsankarkailun oireiden ennaltaehkäisyssä ja hoidossa tutkitusti tehokkaampaa kuin kirjallisten ohjeiden jakaminen. Terveydenhuollon ja liikunta -alan ammattilaisten tulee osata neuvoa ja ohjata asiakkaitaan.


Asiakkaiden elämänlaatu paranee ja virtsankarkailun hoidon kustannukset yhteiskunnalle vähenevät, kun lantionpohjan lihasvoimaharjoittelua ohjataan moniammatillisesti neuvoloissa, työterveyshuollossa ja liikuntakeskuksissa. Äitiysliikunta-Akatemian uudessa Lantionpohjan hyvinvointineuvoja -koulutuksessa käsitellään monipuolisesti erilaisia lantionpohjan toimintahäiriöitä ja pureudutaan mm. virtsankarkailun ennaltaehkäisyyn ja hoitoon. Se on suunnattu kaikille liikunta- ja terveysalan sekä seksologian ammattilaisille. 


Lisätietoja:

Äitiysliikunta-Akatemia

Merja Kyhyräinen, terveydenhoitaja, sairaanhoitaja ja seksuaalineuvoja

p. 050 340 3912

merja.kyhyrainen@aitiysliikuntaakatemia.fi

https://aitiysliikuntaakatemia.fi/