Loading...

Onko asiakkaallesi tehty sektio?

Kun ammattilainen suunnittelee tuoreelle äidille ohjelmaa, tulee hänen huomioida monta asiaa. Yksi niistä on synnytystapa. Miten sektiolla synnyttäneen naisen liikuntasuunnitelma eroaa alatiesynnyttäneen naisen ohjelmasta? Ensinnäkin tähän vaikuttaa moni eri asia ja jokainen synnytys ja synnyttäjä on erilainen. Näin ollen myös synnytyksestä toipuminen tapahtuu yksilölliseen tahtiin.

Onko asiakkaallesi tehty sektio?2019-10-04T09:06:56+00:00

Milloin voi aloittaa juoksemisen synnytyksen jälkeen?

Synnytyksen jälkeen monilla lantionpohjan lihakset ovat heikot ja alatiesynnytyksessä on tullut myös mahdollisia repeämiä. Fyysinen palautuminen tarvitsee riittävästi aikaa, sekä usein myös ammattilaisen yksilöllistä ohjausta ennen kuin voidaan palata raskaan fyysisen harjoittelun pariin.

Milloin voi aloittaa juoksemisen synnytyksen jälkeen?2019-04-05T16:13:00+00:00

Mitä ammattilaisen tulisi tietää vatsalihasten erkaumasta?

Mistä tiedän onko asiakkaallani vatsalihasten erkauma? Miten ohjata turvallisesti, mutta nousujohteisesti asiakasta, joka aloittaa liikunnan synnytyksen jälkeen? Mitä asioita harjoittelun suunnittelussa tulisi ottaa huomioon? Näitä asioita miettii moni personal trainer ja liikunnanohjaaja, joka työskentelee synnyttäneiden naisten kanssa. Jokainen nainen palautuu

Mitä ammattilaisen tulisi tietää vatsalihasten erkaumasta?2019-01-26T08:24:11+00:00

Miksi otan lantionpohjalihakset aina huomioon ryhmäliikuntatunnilla?

Ohjasin kuntopiiriä ja aina yhden osallistujan jälkeen jäi märkä kohta. Se ei ollut hikeä, vaan ihan muuta. Tilanne oli todella epämiellyttävä seuraavalle jumppaajalle, mutta myös minulle ohjaajana. Jotenkin asiaan pitäisi puuttua, mutta miten?

Miksi otan lantionpohjalihakset aina huomioon ryhmäliikuntatunnilla?2019-10-04T09:14:34+00:00

Ammattilainen, huomioi nämä asiat raskaana olevan lantionpohjan harjoittelussa!

Raskausaikana lantionpohjalihakset joutuvat todella kovalle rasitukselle. Raskaushormonit löystyttävät nivelsiteitä, lihaskalvoja ja lantion liitoksia. Kohtu kasvaa ja kasvava paine venyttää lantionpohjaa. Kaikki tämä voi aiheuttaa kipua lantion alueelle raskauden aikana. Tutkimuksen mukaan naiset, jotka kärsivät lantion

Ammattilainen, huomioi nämä asiat raskaana olevan lantionpohjan harjoittelussa!2019-01-17T20:02:44+00:00