Ohjaaja näkökulma:

Miksi otan lantionpohjalihakset aina huomioon ryhmäliikuntatunnilla?

Ohjasin kuntopiiriä ja aina yhden osallistujan jälkeen jäi märkä kohta. Se ei ollut hikeä, vaan ihan muuta. Tilanne oli todella epämiellyttävä seuraavalle jumppaajalle, mutta myös minulle ohjaajana. Jotenkin asiaan pitäisi puuttua, mutta miten?

Tämä märän läntin jättäjä ei ollut mikään vanha nainen, niin kuin usein luullaan. Virtsankarkailusta kärsii joka neljäs nainen eli tunnillani oli varmasti useampikin joka kärsi samasta vaivasta. He vaan osasivat suojautua paremmin.

Juttelin asiasta kuntokeskusvastaavan kanssa ja päätimme, että aloitamme tunnit, joilla harjoitetaan lantionpohjalihaksia. Aloin googlettamaan, että onko mitään valmiita harjoitteita olemassa ja silloin löysin ensimmäisen kerran Bailamaman ryhmäliikuntatunnit. 

4Venus -tunnit olivat kuin tehty meidän salin naisille. Asun pienellä paikkakunnalla ja näistä alapään asioista ei vain puhuta ääneen. Bailamama ohjaajakoulutuksessa piti alkaa ohjaajan käyttämään sanoja emätin ja peräaukko… Tämä oli todella vierasta minun sanavarastolleni. Toisaalta miten muuten ohjeistat asiakkaan oikealle alueelle jännittelemään. Aikani niitä toisteltuani, se alkoi tuntumaan ihan luontevalta.

Kuntopiiri porukalleni kerroin, että nyt aloitamme ehkäisemään virtsankarkailua ja lisäämään seksuaalista nautintoa. Naiset olivat innoissaan. Tunti oli todella suosittu. Tunnilla kävi niin nuorempia kuin vanhempiakin naisia. Eräs nainen sanoi minulle tunnin jälkeen, että todella hyvä että puhun näistä asioista niiden oikeilla nimillä ettei vain puristella mitään ruusunnuppua. Toinen jumppaaja kertoi, ettei hän ole ikinä tehnyt aiemmin lantionpohjalihasharjoitteita. 

Itse ohjaajana sain myös herätyksen lantionpohjalihasten tärkeydestä ja rupesin heti näitä koulutuksen jälkeen säännöllisesti harjoittelemaan erilaisissa asennoissa. Hyvää treeniä tuli, kun harjoittelin ohjelman ohjausta. Luulin, että ohjaajakoulutuksessa tulee vain valmis ohjelma, mutta siinä oli lisäksi todella kattava teoriapaketti lantionpohjalihaksista ja niiden harjoittelusta. Ja mikä parasta opiskelu tapahtui verkossa. Näin peräkyliltäkin pystyi siihen helposti osallistumaan. Tälläinen tietopaketti lantionpohjalihaksista olisi vaan tarvinnut olla jo, kun kouluttauduin liikunnanohjaajaksi. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

nim. ”Ei enää lätäköitä tunnillani”

Haluatko sinä kouluttautua ohjaamaan Bailamama -tunteja?

Tunteja on tarjolla kolmelle eri kohderyhmälle: 4Venus -kaikille naisille, 9Months -raskaana oleville, 2Baby -äidille ja vauvalle.

Tutustu koulutuksiin >>

Kaikille naisille

4Venus-ohjaajana syvennät tietämystäsi terveysliikunnasta ja lantionpohjalihaksista.

Raskaana oleville

9Months-ohjaajana syvennät tietämystäsi raskausajan liikunnasta ja synnytykseen valmentautumisesta.

Äidille ja vauvalle

2Baby-ohjaajana syvennät tietämystäsi synnytyksen jälkeisestä liikunnasta sekä vauvan kehityksestä ja motoriikan tukemisesta liikunnan avulla.

2019-10-04T09:14:34+00:00